Tuesday, 6 August 2013

VEDIO PERGADUHAN PENIAGA DARI SABAH DAN PENIAGA MELAYU DIBULAN RAMADHAN DI MASJID INDIA


Kejadian ini berlaku sekitar jam 2.00am tadi. Dari maklumat yang gua terima, berpunca dari tidak puashati oleh peniaga melayu dan peniaga dari Sabah yang berebut tapak peniagaan bulan ramadahan. Satu pertengkaran dan pergaduhan telah berlaku di depan butik Jackel, menyebabkan seorang budak melayu parah dipukul oleh peniaga dari Sabah. Saspek telah lari meninggalkan mangsa disitu. Sejurus selepas itu mangsa telah menghubungi rakan-rakannya meminta bantuan.

Lebih kurang lima minit sekumpulan 20 orang lelaki melayu telah menyerang peniaga dari Sabah. Yang gua kasihan peniaga yang tak bersalah di pukul dan dan dirosakan peniagaannya. Seorang peniaga juga telah ditarik ke pondok DBKL yang berhampiran disitu, terdapat juga beberapa anggota DBKL, yang tak silap gua 3 paku, cuma membiarkan sahaja perlakuan memukul mangsa yang tidak bersalah disitu..Kejadian ditonton oleh orang ramai yang tak tahu apa pun puncanya, mereka menonton macam tengok wayang.

Gua nak bagi nasihat kat puak-puak melayu yang bertindak macam samsing kat masjid india, sudah-sudahlah menindas sesama sendiri. Ini semua perangai memalukan bangsa dan negara sahaja. Cuba try buat hal dgn bangsa lain, kecut telor semuanya..wakakakkaakka..sudah sudahlah bro.!! bulan ramadhan ni.!!

AMRAYY

No comments:

Artikel,Video Dan Foto Mungkin Membantu Anda Dalam Pencarian Maklumat..!!!