Friday, 28 February 2014

[PHOTO] JMM BAGI AMARAN KEPADA TERESA KOK DAN MENGHANTAR MEMORANDUM SUPAYA BELIAU MEMOHON MAAF

KENYATAAN MEDIA

Pertubuhan Jaringan Melayu Malaysia (JMM) Negeri Selangor yang juga mewakili suara rakyat pada hari ini, 27hb Feb 2014 menghantar satu memorandum membantah sekerasnya tindakan YB Teresa Kok merangkap Ahli Parlimen Seputeh yang telah membuat satu provokasi di dalam video klip tersebut,Teresa Kok bersama tiga orang lagi pelakon telah mempersendakan kepimpinan tertinggi negara dan isteri.
Teresa Kok jelas sekali menyentuh sensitiviti masyarakat negara kita yang hidup berharmoni dan jelas Teresa Kok berniat jahat untuk melakukan satu provokasi dengan meniup api kebencian kepada kerajaan menerusi media elektronik secara halus.Teresa Kok juga mempersendakan mangsa Lahad Datu dan keluarga mereka.

Berdasarkan kepada tindakan Teresa Kok itu,ramai pihak uga tidak bersetuju dengan tindakan itu dan rakyat berbangsa CINA serta golongan PROFESIONAL juga mencemuh klip video tersebut.

Adakah negara Malaysia tidak selamat untuk diduduki???Sekaligus memburukkan negara dimata dunia dengan fitnah dan menanam api kebencian kepada KERAJAAN...

Seperti juga pandangan SETIAUSAHA AGUNG DAP yang juga menyokong secara tidak langsung tindakan Teresa Kok yang menyifatkan kebebasan bersuara.Sebagai SETIAUSAHA DAP,Lim Guan Eng harus menasihatkan Teresa Kok mengenai video tersebut. 
JMM Selangor mendesak kerajaan untuk melucutkan kerakyatan Teresa Kok kerana telah menjejaskan KREDIBILITI KERAJAAN secara terang-terang.JMM memberi tempoh selewat-lewatnya 10 hari untuk Teresa Kok meminta maaf secara terbuka kepada KEPIMPINAN TERTINGGI NEGARA,keluarga mangsa LAHAD DATU dan kepada seluruh RAKYAT MALAYSIA.Jika tiada tindakan di lakukan,JMM Selangor akan membawa satu "BATALION" untuk berhimpun di pejabat Teresa Kok..


Beberapa photo kesan kejadian tumpahan cat di tangga pejabat MP Teresa Kok juga sempat aku ambil. Kerja pengecatan semula sedang dijalankan..

AMRAYY

5 comments:

Anonymous said...

Biasa lah puak2 bangang ni kalau ada org hina rasulullah mcm baru2 ni dan disokong bekas pemimpin agung negara tidak mengapa.. tapi bila ada org kelihatan menghina pemimpin agung sekarang terus aje murka... sekali lg...bangang..

Anonymous said...

Ingin aku buat satu analogi di sini... sebagaimana sucinye jubor saiful melebihi maruah parti umno begitu jugalah sucinye pemimpin umno melebihi Rasulullah saw di mata JMM..

Anti Fitnah said...

Yang mengkhianati amanah rakyat, hangpa tak peduli langsung. Ini baru buat video saja, dah diminta lucut kerakyatan. Lucut kerakyatan tak pa lagi sebab ini kan bumi Allah swt. Rezeki ada di mana-mana. Kalau lucut keimanan, apa pula jadinya? lucut kerakyatan "Islam"?
Awat memang melayu suka pada pemimpin rasuah, khianat, ....?

Anonymous said...

semua yg hantar memorandum tu muka nya tak berseri langsong aduhai...

zamani said...

kalau kita bodoh dan tolol jangan bagitau kawan...ok

Artikel,Video Dan Foto Mungkin Membantu Anda Dalam Pencarian Maklumat..!!!