Monday, 10 December 2012

TETAMU DARI AMERIKA DAN UGANDA DATANG KE JANDA BAIK


9hb Dis 2012 Ahad

Hari ini aku dan 2 anak lelaki aku Mohd Amirul Faeiz 14 dan Putra Ahmad Daniel 8 menghabiskan masa bersama mandi di jeram berhampiran rumah Uncleseekers.

Kami mandi sambil makan buah-buahan yang sedang masak, seperti buah durian, manggis dan ciku Australia. Hehehehehe
Putra Ahmad Daniel 8 tahunSaper nak ini awek, kena tanya sama ini budak dulu k...hehhehe

Gambar ni aku letak sebab anak aku ni sudah suka sama awek kat belakang dia tu..Wakakakak
Nak tau cerita selanjutnya tanya pada Uncleseekers.Mungkin Uncleseekers akan cerita dalam blog nya tentang Daniel ni...Wakakakak Lawakkk doll..!!!

 Sedang aku dan anak-anak ku  mandi, dari jauh aku dah perasan 1 kumpulan orang yang aku tak tahu dari mana datangnya sedang menuju ke arah kami..Aku menyuruh anak-anak aku naik keatas sebab segan..Hehehhe..Aku mengambil parang di dapur untuk membuka durian yang baru diberi oleh jiran di seberang sungai...Sedang aku leka membuka buah durian yang hanya 1 biji mereka semua mengelilingi aku.Dengan rasa sifat hormat aku pada tetamu Pak Habib lalu aku berikan durian yang aku kupas sampai tangan aku berdarah kepada mereka..Mereka ni datang dari USA dan Uganda aku difahamkan oleh seorang rakan mereka yang kebetulan seorang melayu.

 Mereka semua teruja makan buah durian hutan ni..Sebenarnya durian yang mereka semua makan ni adalah jenis spisis istimewa..Semalam Uncleseekers dah bagitau aku, ada 1 pokok durian yang kulitnya walaupun sudah masak tetap berwarna hijau..Durian ini kepunyaan jiran Uncleseekers, so aku terfikir mungkin tidak ada rezeki aku untuk makan durian ni sebab ianya bukan milik Uncleseeker..Nak dijadikan cerita sedang aku mandi jiran diseberang sungai rumah Uncle tiba-tiba menegur aku dan memberikan aku buah durian yang uncle ceritakan semalam..Aku memang happy sangat-sangat...Hehhehehehe..

 Namun kadang-kadang apa yang kita rasa milik kita itu tidak semestinya hak kita..Ada orang yang lebih berhak dari yang empunya..Durian yang aku idam-idamkan terpaksa aku sedekahkan pada tetamu yang mengelilingi aku sebentar tadi...Memandangkan mereka ramai, aku tidaklah sampai hati untuk merasa seulaspun walaupun aku teringin merasanya..Hehehheeheh

 Mungkin minggu depan aku akan datang, rezeki durian kulit hijau sapa tau akan muncul..hehhehe..Dari peristiwa itu aku menjadi rapat kepada tetamu yang baru aku kenal...So apa-apa pun aku gembira melihat mereka happy, dan mengenali rakyat malaysia yang ramah dan berbudiperkerti seperti aku...hhehehehe cehhwahhh..!!!

Anak aku menyelit kat orang ramai tu..Ini budak banyak kasi ana pehninggg dahhh..wakakkakaInilah budak melayu yang menjadi pengiring kepada tetamu itu

Budak kecik ni pun pandai buka durian..Mengalahkan aku plak...eeeWahhh ini...!!Ini duriann??? Ya Malaysian Fruit..!!hehhehehe

Durian kulit hijau

Tengah asyik menelek durian..Pelik sangat kot...ee

wauuu....sedapnyeee...!!!

Masing-masing berebut durian yang hanya sebiji jer...eeee

Ini macam tak cukup jer ni....wakakakka

Tengok sampai menjilat jari tuuu...

Durian sebiji jer tapi punyalah ramai yang kerumun..Selesai sudah meratah sebiji durian..

 Aku sempat bergambar dengan tetamu Pak Habib dari Uganda

 Ini Abdul dari Uganda rakan-rakannya yang lain dari USA dan Bangsar. Abdul from Uganda

 Abdul sedang menunjukkan aksi-aksi berbahaya..Sempat juga aku rakamkan, mari kita layannnn...!!!

Sebelah tangan atas batu yang licin tu....Nasib baik tak tergolek...!!

Wahhhh...Berlagakk..!!!Nyaris-nyaris nak tersembam dalam air...hahahaahaha

Ni aksi menampung badan dari antara dua batu...Fuhyooo ..!!! kuat tu..!!

Dah tergolekk...Wakakkaka

Lu boleh buat ker bro?? dia cabar tu..!!Ni kawan kepada Abdul dan anak nya.Mereka sedang memerhati gelagat si Abdul ni..

Ha tengok tu..ada-ada jer aksinya Anak-anak aku sedang melihat gelagat Abdul yang merbaya..hehehhee

Aksi menanduk batu sampai pecahh...WakakkakaSekali tu sudah keluar kentut dahhhh...!!!

Makkkk tolonggg...!!!

Dia orang ni sedang tengok gelagat si Abdul ni..

Ini gadis USA yang aku fikir ada kacukan Arab

Sempat lagi bersantai..Nak rase penangan air jeram...eeee Boleh tahan jugak...!!!! hehhehhe
Foto by : Amrayy

No comments: